Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Дунаївцях податківці та представники громад обговорили питання інвентаризації земельних угідь

опубліковано 10 червня 2021 о 09:28

Під егідою начальника Дунаєвецької державної податкової інспекції проведено робочі зустрічі із головами об’єднаних територіальних громад  з обговорення проблемних питань інвентаризації та оподаткування земельних угідь.

Зазначалося, що у поточному році зросла кількість аграріїв-«одноосібників», котрі подали податкову декларацію про майновий стан і доходи, й самостійно сплатити податки до бюджету.

Також одним із питань, які обговорювалися у ході актуального діалогу стало питання декларування доходів громадян та, відповідно, їх оподаткування, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 гектара та власними силами обробляють ці ділянки, але не декларують такі доходи.

У ході робочої зустрічі було піднято й питання необхідності проведення інвентаризації сільськогосподарських угідь (ріллі), земель водного фонду та багаторічних насаджень

Йшла мова і  про необхідність офіційного оформлення найманих працівників, та відповідно, сплати ними податку на доходи фізичних осіб. Оскільки лише офіційне працевлаштування дає такі соціальні гарантії громадянам як право на отримання соціальних пільг та виплат, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

«Спільно з активом громад ми проводимо роз’яснювальну роботу щодо впорядкування земельних відносин та сплати податків. Досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці та подальшого обміну інформацією, необхідної для системної та плідної роботи органів державної влади. Ми працюємо спільно, адже від цього у значній мірі залежатиме подальший розвиток як регіону, так і країни в цілому», - резюмувала результати діалогу начальник ДПІ Наталія Баранюк.