Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: полонські податківці відстоюють легальні трудові відносини та надають відповідні роз’яснення

опубліковано 07 червня 2021 о 13:39

Фахівці Полонської ДПІ під час зустрічей з платниками податків роз’яснюють необхідність легалізації найманої праці, неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Особливу увагу звертають на те, що відповідно до вимог чинного законодавства, при оформленні працівника на роботу в обов’язковому порядку укладається трудовий договір, який оформлюється наказом та повідомленням органів ДПС про прийняття працівника на роботу.  

«Роботодавець та працівник повинні чітко розуміти всі ризики та наслідки використання найманої праці без належного оформлення. Для роботодавця ризики полягають у чималих фінансових санкціях. Набагато більше втрачає сам працівник. Погоджуючись на неофіційне працевлаштування, громадяни позбавляють себе права на гідні умови праці, захист від незаконного звільнення, права на визначену законодавством тривалість робочого часу і відпочинку, соціального страхування у разі втрати працездатності, і як наслідок права на пенсійне забезпечення» - зауважив начальник Полонської ДПІ Юрій Корнелюк.

Податківці наголошують присутнім, що працівники можуть через Електронний кабінет з використанням електронного цифрового підпису перевірити чи сплачує роботодавець за них податки, для чого необхідно сформувати відповідний запит за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua.