Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Хмельницькому обговорювали актуальні питання оподаткування та переваги використання електронних сервісів

опубліковано 07 червня 2021 о 13:27

За участі заступника начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслава Семенюка та підприємців відбулась робоча зустріч щодо важливих питань практичного застосування новацій податкового законодавства та проведення роз’яснювальної роботи по головних напрямках інформаційних кампаній.

У ході робочої зустрічі акцентовано увагу на питаннях легалізації заробітної плати, оформлення найманих працівників, переваги застосування програмних РРО та питання закриття недіючих підприємств.

Крім того, йшлося про впровадження у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, зокрема, щодо запровадження електронного документообігу та повноцінного використання сервісів ДПС.

Також, податківці зауважили, що серед платників податків все більшої популярності набирає Електронний кабінет, засобами якого можна сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок. Для фізичних осіб також реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.

«Електронний сервіс надає можливість створити та подати податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платника окремих податків та ін. Також платникам надано можливість доступу до приватної частини електронного кабінету, де у режимі реального часу можна отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом, в т.ч. сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань по податках. Для зручності платників податків безкоштовний сервіс «Електронний кабінет платника» (cabinet.tax.gov.ua) на офіційному вебпорталі ДПС України функціонує цілодобово», - зазначив у ході спілкування з платниками Вячеслав Семенюк.

Також йшлося про додаткові заходи підтримки громадян та малого бізнесу, запроваджені Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»