Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Дунаєвеччині відбувся «круглий стіл» з обговорення ставок місцевих податків

опубліковано 27 травня 2021 о 16:01

У приміщенні Дунаєвецької міської ради проведено засідання «круглого столу», на якому обговорено проект рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Дунаєвецької міської ради з 01.01.2022 року».

Даним рішенням пропонується встановлення на території Дунаєвецької міської ради податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; податку на майно, в частині транспортного податку; податку на землю; збору за місця для паркування транспортних засобів; єдиного податку; туристичного збору.

Також у ході зустрічі було наголошено на тому, що перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захищення від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Також проінформовано присутніх  про додаткові заходи підтримки громадян та малого бізнесу, запроваджені Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX. Застосування РРО/ПРРО та інші важливі зміни у податковому законодавстві.

«Комфортні умови ведення бізнесу, прозора робота податкової служби це – першочергові кроки на шляху сервісної підтримки бізнесу та платників податків. Це шлях до успішного розвитку та досягнення спільного результату» - підкреслила начальник ДПІ Наталія Баранюк.

За результатами «круглого столу» вирішено проект рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Дунаєвецької міської ради з 01.01.2022 року» винести на розгляд чергової сесії  міської ради.