Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Ярмолинецькій ДПІ платники отримують фахові консультації з податкового законодавства

опубліковано 14 травня 2021 о 14:33

Протягом одного дня у Ярмолинецькій державній податковій інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області у ході  декількох робочих зустрічей платникам надано фахові й предметні роз’яснення з практичного застосування податкового законодавства.

«До прикладу ФОП-єдинник змінив адресу і прийшов отримати конкретну відповідь на запитання: за якою, новою або старою адресою подавати декларацію та сплачувати податки. У другому випадку підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування та новостворений платник отримали консультації з податкового законодавства», - зазначила начальник ДПІ Світлана Павлюковська.

За словами керівника податкової інспекції, фахівці ДПІ роз’яснили платнику, за якою адресою подавати звітність та сплачувати податки в разі зміни місця реєстрації ФОП. Вони нагадали, що сплату єдиного податку платники першої - третьої груп та подання податкової декларації здійснюють за місцем податкової адреси.

Податковою адресою платника податків - фізособи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. У разі зміни місцезнаходження суб'єктів господарювання - платників податків сплата визначених законодавством податків і зборів після реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

Враховуючи викладене, у разі зміни податкової адреси, пов'язаної зі зміною адміністративного району ФОП - платником ЄП, подання податкової декларації та сплата єдиного податку здійснюються за попереднім місцем податкової адреси (неосновним місцем обліку) до закінчення поточного бюджетного року, а починаючи з 01 січня наступного року - за новою податковою адресою (основним місцем обліку).

«До речі, у таких зустрічах досить часто бере участь селищний голова Андрій Шутак та його колеги, оскільки очолювана ним територіальна громада – наш найперший партнер. Ми робимо акцент за участю активу ОТГ на важливості добровільної сплати податків до бюджетів. Оскільки саме від сплати податків залежить чи будуть у громаді побудовані дороги, садочки, школи, лікарні, реалізовані інші інфраструктурні прокти. До речі, кожна така зустріч  не обходиться без обговорення пошуку резервів надходження коштів до бюджету», - резюмувала податківець.