Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги органів місцевого самоврядування!

опубліковано 13 травня 2021 о 15:16

Головне управління ДПС в Хмельницькій області звертає увагу, що згідно ст. 12 Податкового кодексу України від 02.12. 2010 року № 2755-VI, зі змінами та доповненнями, сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

Рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Офіційно оприлюднене рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів, а також зміна розміру їх ставок, об'єкта оподаткування, порядку справляння чи надання податкових пільг або про внесення змін до таких рішень є нормативно-правовим актом з питань оподаткування місцевими податками та зборами.

Сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад надсилають у десятиденний строк з дня прийняття рішень, але не пізніше 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлених місцевих податків та/або зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів, до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та/або зборів, в електронному вигляді інформацію щодо ставок та податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів у порядку та за формою, затвердженими Кабінетом Міністрів України та копії прийнятих рішень про встановлення місцевих податків та/або зборів та про внесення змін до таких рішень.

Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 року №1330.

Методичні рекомендації щодо заповнення Радами форм щодо ставок та пільг із сплати місцевих податків та/або зборів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 року №1330 та приклади заповнення форм надані листом ДПС України від 06.05.2021 року №10504/7/99-00-04-01-03-07.

ПРИКЛАДИ ЗАПОВНЕННЯ:

Інформація_приклад

Земля_приклад

Майно_приклад

Туристичний_приклад

Паркування_приклад

Транспортний_приклад