Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі зустрічі: у Нетішині обговорювали питання відповідальності за порушення норм податкового законодавства

опубліковано 13 травня 2021 о 11:28

У Нетішинській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області її керівник Наталія Волк з метою забезпечення надходжень до бюджетів всіх рівнів під час зустрічі з платниками податків наголосила на важливості своєчасного виконання обов’язків щодо подання звітності та сплати податків і зборів, оскільки в протилежному випадку платники податків змушені нести відповідальність.

«Так, за невиконання або неналежне виконання вимог податкового законодавства до платників податків, податкових агентів та/або їх посадових осіб застосовуються такі види юридичної відповідальності: фінансова, адміністративна, кримінальна. Фінансова відповідальність встановлюється та застосовується згідно з Податковим кодексом та іншими законами у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені. Застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) не звільняє платників податків від обов’язку сплатити до бюджету належні суми податків та зборів», - зазначила Наталія Волк.

Крім того, посадовець вкотре звернула увагу платників податків на переваги електронного формату подання звітності, якими є безконтактність, економія часу на подання, постійне оновлення програмного забезпечення, захищення від несанкціонованих втручань, арифметичний контроль за показниками, автоматичне створення архіву електронних копій документів та ін.

«Електронний кабінет платника» надає можливість створити та подати податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платника окремих податків та ін. Також платникам надано можливість доступу до приватної частини електронного кабінету, де у режимі реального часу можна отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом, в т.ч. сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань по податках», - пояснила Наталія Волк.