Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Волочиську податківці та підприємці обговорювали переваги надання електронних сервісів від ДПС

опубліковано 12 травня 2021 о 14:45

Фахівцями Волочиської ДПІ відбулася низка зустрічей з платниками податків, під час яких роз’яснено порядок та особливості заповнення звітності в електронному вигляді.

Так, у приміщенні Центру обслуговування платників ДПІ головним державним інспектором Наталією Шимчинською проведено предметну консультацію з платником податків – ФОП Андрієм Шавариним на тему впровадження електронних сервісів. Зокрема, до переваг такого формату звітності належать безконтактність, економія часу на подання, постійне оновлення програмного забезпечення, захищення від несанкціонованих втручань, арифметичний контроль за показниками, автоматичне створення архіву електронних копій документів та ін.

«Подання електронної звітності можливо за умови отримання електронного цифрового підпису в акредитованих центрах сертифікації ключів та укладення договору про визнання електронних документів з органом державної податкової служби за місцем реєстрації», - зазначила Наталія Шимчинська.

Податківець також надала роз’яснення з приводу того, що електронний сервіс надає можливість створити та подати податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платника окремих податків та ін. Також платники мають можливість доступу до приватної частини електронного кабінету, де у режимі реального часу можна отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом, в т.ч. сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань по податках.

 

Зазначимо, що для зручності платників податків безкоштовний сервіс «Електронний кабінет платника» (cabinet.tax.gov.ua) на офіційному вебпорталі ДПС України функціонує цілодобово.