Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: податкова служба і бізнес-спільнота Хмельниччини активно застосовують електронні сервіси

опубліковано 12 травня 2021 о 10:57

За словами заступника начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Вячеслава Семенюка, за період введення карантинних обмежень податкова служба перейшла у формат дистанційного спілкування, аби убезпечити здоров‘я платників та фахівців ДПС. Динаміку електронного сервісу податкової служби можна побачити на її офіційному сайті, який постійно поповнюється новими банерами, розділами, реєстрами, відеуроками, що дають змогу платникам отримувати потрібну інформацію, аби ефективно працювати у правовому полі і сплачувати податки.

У ході ділового спілкування з платниками податків у форматі ZOOM першочергову увагу приділено «Електронному кабінету» як найбільш популярному сервісу ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним, надає можливість безконтактно взаємодіяти платникам податків та контролюючим органам.

Також посадовець нагадав присутнім, що фізичні особи – підприємці платники єдиного податку першої групи при проведенні готівкових розрахунків зі споживачами повністю звільнені від застосування РРО та ПРРО.

До платників єдиного податку першої групи належать фізичні особи – підприємці, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року (у 2021 році - 1002000 гривень). Такі підприємці не мають права використовувати працю найманих осіб, можуть здійснювати тільки роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або проводити господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Вячеслав Семенюк звернув увагу, що фізичні особи-підприємці, які здійснюють роздрібний продаж товарів в магазинах та об’єктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не можуть бути платниками єдиного податку першої групи та відповідно зобов’язані застосувати РРО в залежності від виду та обсягів здійснюваної діяльності.