Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: актив Волочиської громади зацікавлені у погашенні податкового боргу

опубліковано 07 травня 2021 о 14:56

Начальник Волочиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський та працівники структурних підрозділів ДПІ провели зустріч із представниками фінансового відділу Волочиської МТГ стосовно проблемних питань погашення податкового боргу до місцевого бюджету.

«Виконання соціальних програм, забезпечення фінансового благополуччя громади стає можливим у тому числі завдяки погашенню боржниками заборгованості з єдиного внеску, плати за землю, ПДФО, податку на нерухоме майно», - зазначив Анатолій Саланський.

Також керівник ДПІ проінформував присутніх, що наявність податкового боргу (суми узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений строк, та непогашеної пені) є підставою для внесення майна боржника до податкової застави відповідно до статей 88, 89 Податкового кодексу України та реєстрації її у відповідному державному реєстрі обтяжень рухомого та нерухомого майна. Відповідно до п.95.1 ст.95 ПКУ контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Працівники ДПІ розповіли про можливість застосування процедури розстрочення податкового боргу (передбачена ст.100 ПКУ), а також процедури списання штрафних санкцій та пені після сплати основної суми боргу (до 10 червня 2021 року) згідно з Законом України від 04.12.2020 №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Податківці вкотре наголосили платникам податків про можливість безконтактного спілкування завдяки електронним сервісам ДПС України. Отримати інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу можна в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».