Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Наддністрянщині тривають роз‘яснювальні заходи з легалізації трудової зайнятості

опубліковано 07 травня 2021 о 14:41

У Новій Ушиці проведено зустріч з підприємцями-перевізниками щодо декларування отриманих доходів та офіційного працевлаштування найманих осіб.

Модератором актуального діалогу  з представниками бізнес-спільноти став начальник Новоушицької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Григорій Гребенюк.
У ході засідання розглянуто питання щодо законодавчих гарантій оплати праці, оформлення трудових відносин, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та забезпечення повноти сплати внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування.
Також увагу учасників засідання акумульовано на тому, що задля забезпечення виконання мінімальних гарантій в оплаті праці та зростання рівня середньої заробітної плати працюючих необхідно проводити активну роз`яснювальну роботу з керівниками підприємств, фізичними особами-підприємцями району, щодо необхідності легального оформлення трудових відносин з найманими працівниками та відповідальності у разі порушення умов чинного трудового законодавства.
«Активна робота, яку розпочала податкова служба з роз‘яснення роботодавцям та найманим працівникам з доведення до них простого правила про неприпустимість допуску до роботи осіб без оформлення трудових відносин приносить результати. Важливо, що суб’єкти господарювання після таких роз’яснювальних заходів мають змогу добровільно оформити всіх працівників відповідно до чинного законодавства. Це напряму захищає соціальні інтереси громадян, гарантує їхні права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення. Задекларована праця примножує доходи бюджету і можливості фінансування державних програм соціального спрямування та розвитку інфраструктури громади», - прокоментував результати дискусії Григорій Гребенюк.