Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: податківці Ізяславщини системно співпрацюють з платниками податків

опубліковано 07 травня 2021 о 10:51

«Гаряча тема сьогодення – систематичне наповнення бюджету, адже податкові надходження до бюджету потрібні для виконання функцій держави – соціального захисту та соціального забезпечення населення, підтримання правопорядку у місті чи в селі, надання послуг у сфері охорони здоров’я, утримання та розвитку інфраструктури громади. Саме тому постійна та активна співпраця з платниками – у тренді нашої напрямок діяльності», - зазначила начальник Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олександра Семендяк.

На сьогодні Ізяславська ДПІ обслуговує платників податків трьох територіальних громад - Ізяславської міської громади, Сахновецької та Плужнянської ОТГ.

Частина платників Ізяславщини перебувають на обліку, при цьому не здійснюють господарської діяльності і, відповідно, не сплачують платежів до бюджету. З такими платниками в першу чергу й проводиться роз’яснювальна робота. Співбесіди з такими платниками є одним із пріоритетів діяльності працівників інспекції, зокрема, щодо визначення намірів здійснення такими юридичними особами господарської діяльності. Також надаються роз’яснення щодо механізму процедури припинення юридичної особи.

Додатково під час проведення таких зустрічей з платниками податківці популяризують роботу Електронного кабінету платника, засобами якого можна подати документи податкової звітності, сплатити податки та платежі до бюджету. Для фізичних осіб також реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.

«Враховуючи епідеміологічну ситуацію в регіоні в умовах боротьби з поширенням Covid-19 платникам податків необхідно максимально використовувати дистанційний формат – подавати звітність в електронному вигляді та користуватися зручними електронними сервісами Державної податкової служби. Це також постійна сфера нашої уваги і роз’яснювальної» - резюмувала начальник Ізяславської ДПІ Олександра Семендяк.