Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Легалізація_праці: у Теофіпольській громаді гуртом взялися за «відбілювання» заробітної плати

опубліковано 07 травня 2021 о 10:38

Питання забезпечення повноцінного наповнення місцевого бюджету за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб як одного з бюджетоформуючих сегментів стали предметом обговорення засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із сплати податків та забезпечення наповнення бюджету Теофіпольської селищної ради.

Розмова відбулася під керівництвом селищного голови Михайла Тененева та начальника Теофіпольської державної податкової інспекції Валентини Грицаюк, яка є постійним учасником таких зустрічей. На засіданні комісії також були присутні члени комісії, а також запрошенні керівники підприємств.

Начальник відділу економічного розвитку інфраструктурних проєктів та регуляторної діяльності Дмитро Гнатюк проінформував про платників податків, які за результатами моніторингу Головного упрвління ДПС у Хмельницькій області за підсумками 2020 року задекларували валові доходи, проте здійснювали господарську діяльність без залучення найманої праці. Також заслухали суб’єктів господарської діяльності з питань легалізації трудових відносин. За результатами засідання керівникам підприємств рекомендовано вжити дієвих заходів щодо недопущення порушення трудового законодавства.

«Легалізація виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками – це завдання загальнонаціонального масштабу, адже від рівня заробітної плати найманих працівників залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. Наразі проблема наповнення бюджету – актуальна і потребує особливої уваги, оскільки негативними чинниками, які впливають на надходження до бюджету є «тіньова» зайнятість та «конвертні» зарплати, які є анахронізмом і суттєво перешкоджають нашому руху вперед», - підсумувала обговорення Валентина Грицаюк.