Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Чемерівцях обговорили новації податкового законодавства та застосування РРО/ПРРО

опубліковано 29 квітня 2021 о 17:15

У Чемерівцях активізовано роз’яснювальну роботу з платниками податків з податкової тематики. У ході зустрічей обговорено актуальні питання, пов’язані із змінами в податковому законодавстві, зокрема внесеними змінами до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій.

Крім того, розглянуто ряд інших питань, зокрема, декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році; роз’яснення основних норм застосування Закону України №1072 з питань списання та відстрочення сум податкового боргу та інших важливих положень цього закону; новації у законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО; зміни в порядку подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб; функціонування Електронного кабінету платника, інших програмних продуктів, розроблених податкової службою, та переваг подання звітності в електронному вигляді; тощо.

«Ми постійно наголошуємо, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Також декларації повинні подати одноосібники, які обробляють власні земельні ділянки (паї). У ході зустрічей розповсюджуємо брошури та листівки зі змінами у законодавстві», розповіла начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська.

Крім того, постійно проводиться роз’яснювальна робота з платниками податків в ході відвідування ними ЦОП Чемеровецької ДПІ щодо новацій у податковому законодавстві, наголошується на перевагах електронного спілкування з органами ДПС (зокрема – подання звітності в електронному вигляді, можливості сплати бюджетних платежів засобами Електронного кабінету платника, звірки розрахунків з бюджетом тощо).