Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Дунаєвецькій об’єднаній територіальній громаді обговорили ставки місцевих податків на 2022 рік

опубліковано 01 квітня 2021 о 09:37

За ініціативою начальника Дунаєвецької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк відбулося засідання тимчасової робочої групи з питань формування ставок місцевих податків на 2022 рік.

Актив громади на податківці розглянули питання правомірності та об’єктивності встановлення ставок єдиного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на наступні бюджетні періоди, надання пільг для фізичних осіб. Також обговорили інформацію стосовно заходів задля соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.

У ході засідання керівник ДПІ Наталія Баранюк проінформувала його учасників про проведену роботу стосовно забезпечення співпраці з ОТГ та практичну реалізацію новацій податкового законодавства.

Також посадовець нагадала, що відповідно до норм Податкового кодексу сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів. Рішення рад нормативно-правового характеру відповідно до Закону  «Про місцеве самоврядування в Україні» набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо радою не встановлено пізніший строк введення цих рішень у дію.

«Очевидно, що налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами є одним із пріоритетних напрямків роботи податкової служби, що надзвичайно важливо як при прийнятті ставок місцевих податків, так і у вирішенні питань детінізації економіки та легалізації праці, що позитивно позначається на надходженнях до бюджету. Тим паче, сьогодні ОТГ є головним сегментом фінансово-економічних взаємин, що формує механізм наповнення місцевого бюджету. Зрештою, ми вдячні громадянам та бізнесу, які у цей непростий час сумлінно сплачують податки. Адже сумлінна сплата податків – це приклад високої податкової культури», – резюмувала Наталія Баранюк.