Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ПРРО: особливості використання кваліфікованого електронного підпису

опубліковано 01 квітня 2021 о 09:28

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що кваліфікований електронний підпис (далі - КЕП) в програмних РРО (далі – ПРРО) має використовуватись з дотриманням вимог Закону України «Про електронні довірчі послуги».

В програмних РРО може використовуватись КЕП лише тих осіб, дані про сертифікати електронних підписів яких внесені до Реєстру ПРРО, та які є дійсними на момент проведення розрахункової операції.

Подання даних про сертифікати електронних підписів, що використовуються в ПРРО, здійснюється з дотриманням пункту 7 розділу ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317.

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО, вносяться до Реєстру на підставі поданих суб'єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо електронного підпису згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557.

Особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи або електронної печатки суб'єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.