Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальна_тема: активна протидія корупції зміцнює довіру людей до органів державної влади і прискорює суспільний розвиток

опубліковано 30 березня 2021 о 11:12

До проблем, необхідність розв’язання яких визначена серед пріоритетних завдань держави, віднесено корупцію, яка уже давно стала «хронічною хворобою» суспільства. Корупція може існувати тривалий час навіть у розвинутих демократичних країнах та у відкритих ринкових економіках. Відмінність полягає не в наявності чи відсутності корупції як такої, а в її масштабах, характері корупційних проявів, впливі на економічні, соціальні, політичні, правові та інші процеси, - зазначив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області – Анатолій Томаля.

Посадовець звертає увагу на те, що чим вищий рівень корупції в державі, тим менш ефективним вважається її правове регулювання, оскільки корупція є проявом невиконання таких основних демократичних засад, як рівноправність та справедливість.

На жаль, певна частина українців розглядає корупцію як механізм прискорення розв’язання власних проблем. Толерантне ставлення суспільства до цього явища пояснюється тим, що більшість українців не усвідомлюють справжнього масштабу корупції та її наслідків.

Корупція підриває довіру людей до влади, дискредитує ринкові механізми розвитку конкуренції та запобігання монополізму в економіці, сприяє лобіюванню законодавчих і нормативних актів, масштабним зловживанням і злочинності.

Керівник уповноваженого підрозділу наголошує, що працівники ГУ ДПС у Хмельницькій області мають дбати про авторитет державної служби, а також про позитивну репутацію ДПС, при виконанні своїх посадових обов’язків, працівники зобов’язані дотримуватись та керуватись вимогами законів України «Про запобігання корупції», «Про державну службу», Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби затверджених наказом ДПС України від 02.09.2019 №52 (зі змінами), інших законодавчих актів, що регулюють сферу їх діяльності.