Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: обговорено пропозиції щодо покращення фінансового стану підприємства через списання пені та штрафних санкцій

опубліковано 22 березня 2021 о 09:51

Відбулася робоча зустріч Славутського міського голови Василя Сидора з начальником КП «Славутське ЖКО» Василем Яцюком та фінансистами підприємства, керівником Славутської ДПІ Володимиром Яремчуком та спеціалістом з підрозділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в області Ігором Ковальчуком, аудиторами виконавчого комітету Славутської міської ради.

Предметом обговорення стало скрутне фінансове становище КП «Славутське ЖКО» зумовлене заборгованостями перед бюджетом, які виникли після проведення контролюючим органом донарахувань податків та штрафних санкцій за порушення підприємством вимог податкового законодавства, та пошуки шляхів вирішення проблем, що склались на підприємстві.

Під час наради Володимиром Яремчуком запропоновано керівнику підприємства скористатись нормою Закону України від 04.12.2020 №1072-IX (далі Закон), а саме п. 23 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі Кодексу), щодо списання штрафних санкцій та пені, які виникли у боржника станом на 1 листопада 2020 року, в разі погашення в повному обсязі грошовими коштами основної суми податкового боргу протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом. Всім присутнім Ігор Ковальчук надав повну інформацію щодо порядоку та умов проведення списання, порядку подання заяви боржником до податкового органу.

Присутні дійшли згоди, що такий захід покращить фінансовий стан боржника. Керівником КП «Славутське ЖКО» буде підготовлено та подано до Головного управління ДПС у Хмельницькій області заяву  про участь у процедурі, визначеній пунктом п. 23 Кодексу.