Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Податкова_інформує: сільгоспвиробники зобов’язані придбати ліцензію на зберігання пального

опубліковано 09 березня 2021 о 13:28

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що сільськогосподарські товаровиробники (фермери), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб та промислового перероблення зобов’язані придбати ліцензію на зберігання пального.

Отримати ліцензії на пальне повинні і ті с/гвиробники, які є платниками єдиного податку четвертої групи та використовують пальне виключно для власних потреб.

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право зберігання пального на кожне місце зберігання пального терміном на п’ять років.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію. Додатково подаються завірені заявником копії таких документів:

документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об’єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;

акт вводу в експлуатацію об’єкта або акт готовності об’єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об’єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об’єктів у місці оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, необхідних для оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального;

дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Копії таких документів не подаються у разі їх наявності у відкритих державних реєстрах, якщо реквізити таких документів та назви відповідних реєстрів зазначено в заяві на видачу ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на зберігання пального.

Слід зазначити, що платник який використовує пальне винятково для потреб власного споживання чи промислового перероблення та не реалізує його іншим особам,  може отримати ліцензію за спрощеною процедурою. Такий  суб’єкт господарювання подає тільки два документи: заяву та документ про річну оплату ліцензії. Копії інших документів подавати не потрібно.

Річна плата за ліцензії на право зберігання пального встановлена у розмірі 780 гривень.

У разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію дія ліцензії призупиняється на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості.

Звертаємо увагу, що зберігання пального без наявності відповідної ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 500 тисяч гривень.