Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Кам’янці-Подільському креативна співпраця податківців з платниками приносить позитивні результати

опубліковано 09 березня 2021 о 13:24

У Кам’янець-Подільській ДПІ винаходять креативні методи доведення інформації до свідомості спільноти з метою привернення уваги платників податків на необхідність та своєчасність декларування доходів, отриманих протягом 2020 року,  застосування РРО (програмних РРО) фізичними особами – підприємцями та запровадження електронного документообігу.

Нещодавно провідні фахівці ДПІ разом із керівником інспекції Ігорем Бєлком зустрілись з  керівниками громадських організацій  та фізичними особами - підприємцями  на  території  центрального ринку.  

Податківці провели  роз’яснювальну роботу щодо  вчасного подання Податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік та зауважили, що  від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту.

Під час спілкування з учасниками зустрічі обговорювалися питання щодо  новації у сфері застосування РРО, програмних РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів. Також можливість скористуватися електронними сервісами ДПС України для подання звітності та сплати податків, проведення звірки взаєморозрахунків з бюджетом та отримання адміністративних послуг.       

Водночас чимало запитань виникло в підприємців щодо   відтермінування  обов'язкового застосування РРО (програмних РРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку першої-третьої групи.            

Спілкуючись з платниками, податківці розповсюджували листівки про порядок декларування доходів громадян та  основні  моменти застосування  РРО/ПРРО. «Така форма співпраці податківців надає можливість ще більше порозумітись з платниками податків та громадянами міста і району, підвищує податкову культуру, забезпечує роботу бізнесу у правовому полі, що в підсумку позитивно позначається на сплату податків», - резюмував результати зустрічі Ігор Бєлко.