Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Старокостянтинові податківці та підприємці обговорили переваги податкових новацій

опубліковано 03 березня 2021 о 09:33

Актуальні питання щодо змін у податковому законодавстві та проведення роз’яснювальної роботи в межах повноважень серед суб’єктів господарювання стали лейтмотивом засідання «круглого столу» за участі начальника Старокостянтинівської Державної податкової інспекції Марії Коломієць, представників ОТГ та підприємців міста.

Увагу учасників зустрічі акцентовано на  впровадженні у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, зокрема, щодо запровадження електронного документообігу. Так, суб’єкти господарювання можуть скористуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності та сплати податків, проведення звірки взаєморозрахунків з бюджетом та отримання адміністративних послуг. Електронне звітування - це найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами.

Наголошено що новації у сфері застосування РРО/ПРРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Також проінформовано присутніх  про додаткові заходи підтримки громадян та малого бізнесу, запроваджені Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

У ході робочої зустрічі наголошено на тому, що з 1 січня поточного року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Відтак, платник податків зобов’язаний подати декларацію до 1 травня 2021 року.

Під час спілкування було наголошено на важливості максимального охоплення підприємців інформаційно-роз’яснювальною роботою щодо податкових новацій, переваг легального працевлаштування та санкцій в разі використання незадекларованої праці. Також у ході діалогу розповсюджено листівки з роз’яснення змін у податковому законодавстві.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»