Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сучасний_тренд: програмні РРО забезпечують чіткий облік та інші важливі функції для ведення комфортного бізнесу

опубліковано 25 листопада 2020 о 16:09

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області нагадують, що запровадження програмних РРО як альтернативи класичним РРО передбачене Законами України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (зазначені закони набирають чинності з 19.04.2019 року, за винятком окремих положень).

Реєстрація програмних РРО та передача (отримання) даних здійснюється онлайн в Електронному кабінеті; Z-звіт створюється в автоматичному режимі; на період втрати зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу передбачається режим оффлайн; з'являється можливість отримання безкоштовного програмного забезпечення та постійної підтримки і допомоги від ДПС у користуванні новими програмними РРО. Користувачам програмних РРО не обов’язково купувати принтер, адже видаватиметься електронний чек, який можна буде надіслати покупцю на електронну пошту.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Потім потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності (смартфон, комп’ютер, планшет) за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/

Також необхідно зареєструвати касу та касирів, ввести в програмний РРО номенклатуру товарів. Після реєстрації суб’єкти господарювання можуть відкривати зміну та починати працювати.

Інформаційна підтримка на офіційному вебпорталі ДПС - банер «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

З детальною процедурою реєстрації ПРРО можна ознайомитися у відеоуроці, розміщеному на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Для зручності платників податків ДПС розроблено презентаційні матеріали та навчальні модулі, зокрема:

«Впровадження Положень Законів № 128 та № 129»;

«РРО легко і доступно»;

«Переваги використання РРО».   

Спілкуйся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX