Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома_ кам‘янецькі податківці активізували дистанційну співпрацю з платниками податків

опубліковано 26 березня 2020 о 12:12

У Кам‘янець-Подільській державній податковій інспекції, де функціонує один з перших в Україні сучасних центрів обслуговування платників податків, активно застосовують електронний формат спілкування з представниками бізнесу та громади краю.
Як зазначила начальник Кам‘янець-Подільської ДПІ Ніна Чесньовська, в умовах дії обмежувальних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 сервісне електронне обслуговування платників має багато очевидних переваг. Зокрема, варто виділити економію робочого часу та коштів на придбання бланків, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на похід до податкової, а головне – дотримання правил безпеки для здоров‘я платників та податківців.
Тож кам‘янчани дистанційно, в on-line форматі можуть отримати необхідну їм інформацію стосовно таких важливих законодавчих змін для бізнесу. Зокрема, щодо перенесення термінів закінчення деклараційної кампанії до 1 липня та відтермінування запровадження електронних РРО, мораторій на проведення значної частини перевірок і незастосування штрафних санкцій, інші нюанси, які допоможуть підприємницькій спільноті безболісно пройти період карантинних заходів. Також податківці у віддаленому форматі розповідають, хто звільняється від нарахування та плати за землю, нерухоме майно, обчислення та сплати ЄСВ.
Власне, за роз‘яснення цих важливих тем по телефону та в електронному форматі і є головним пріоритетом сервісної діяльності податкової служби. Наразі над цим працюють завідувач сектору обслуговування платників Кам‘янець-Подліьського управління ГУ ДПС в області Ірина Розум‘як, старший державний інспектор цього сектору Світлана Масловська, старший державний інспектор місцевої ДПІ Олена Іщук та інші їхні колеги.
Користуючись нагодою фахівці ЦОП Кам‘янець-Подільської ДПІ вкотре надають робочі контактні телефони: 03849/ 5-92-81; 5-07-18.
В окремих випадках, коли необхідно надати невідкладні послуги для отримання електронного цифрового підпису, видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, ЦОП приймає нечастих відвідувачів у масках та забезпечуючи їм обробку рук антисептичними засобами. Аби не витрачати дорогоцінних хвилин, бажаним для відвідувачів є їх знайомство з відеороликами ДПС.
«У нинішніх умовах податкова служба підтримує належний контакт з платниками податків Кам‘янеччини, які потребують сервісної підтримки та роз‘яснення податкових новацій. Дистанційна робота убезпечує обидві сторони від можливого зараження інфекційними захворюваннями. Найчастіше дистанційно звертаються до нас представники малого бізнесу та аграрії і такий контакт дає розуміння ситуації з точки зору знання законодавства і застосування його норм на практиці», - зауважив начальник Кам‘янець-Подільського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Ігор Бєлко.
До речі, у комунікаційній співпраці з бізнесом керівнику територіального управління допомагає його науковий багаж – захищена кандидатська дисертація за темою «Стратегічне управління розвитком сільськогосподарських підприємств», яка розвиває сучасні підходи до розробки стратегії розвитку суб‘єктів підприємницької діяльності в умовах ринкового середовища.