Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома_фахівці Волочиської ДПІ дистанційно відправляють у «податкову» відпустку підприємців-спрощенців

опубліковано 25 березня 2020 о 11:41

Тимчасова зміна режиму функціонування Центру обслуговування платників податків Волочиської ДПІ, яка пов’язана із необхідністю контролю ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції COVID-19, спонукає її працівників спілкуватися з підприємницькою спільнотою в on-line форматі.
У практичній площині для начальника Волочиської ДПІ Наталії Шимчинської, старшого державного інспектора Оксани Мерещак та завідувача сектору обслуговування платників Миколи Гайчука – це надання роз‘яснень у телефонному та Інтернат-форматі у переважній більшості представникам малого бізнесу та іншим членам громади краю.
До прикладу, в зв‘язку із тимчасовим закриттям ринку тематика роз‘яснень найчастіше стосується надання «податковтих» відпусток для підприємців-спрощенців та законодавчо встановлених канікул у сплаті єдиного податку та єдиного соціального внеску.
Зокрема, податківці професійно пояснюють контактерам, що платники єдиного податку, віднесені до груп 1 і 2, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки. Проте за умови, якщо вони працюють самостійно, тобто не використовують працю найманих осіб. Роз‘яснюються й умови "карантинного" звільнення від сплати єдиного соціального внеску ФОПів, фермерів та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Так, до останніх належать науковці, артисти, викладачі, адвокати та нотаріуси, деякі інші працівники.
Чимало запитань стосується також права платника податків на розстрочку податкових зобов’язань у зв’язку із запровадженням обмежувальних заходів через поширення коронавірусу та в цілому полегшення умов ведення бізнесу в зв‘язку зі «антивірусними» змінами до податкового законодавства, які встановлюють мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, скасовують штрафні санкції, відтерміновують ключові дати введення програмних РРО для 2,3,4 груп ФОПів запроваджують інші новації.
«Наша комунікація з бізнесом перейшла у дистанційну площину.Ми це робимо задля безпеки здоров’я та життя платників і працівників. У телефонному та електронному форматі зробити це непросто, потрібен неабиякий професіоналізм, адже податкове законодавство має чимало нюансів. А ще просимо платників залишатися вдома і зайвий раз, без нагальної поттреби не відвідувати податкову. Для цього можна використовувати усі доступні електронні сервіси - офіційний портал ДПС та сторінку у соцмережах, електронну пошту та телефонний зв’язок. До речі, роз‘яснення законодавчих новел ми відправили на сайти трьох ОТГ, райдержадміністрації, районної ради та інших оргнів місцевого самоврядування», — зазначив начальник Волочиського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський.
А ще волочиські податківці рекомендують платникам користуватися Електронним кабінетм, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. а також через офіційний вебпортал ДПС. І усім бажають здоров’я!