Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На відновлення довкілля екоризикові підприємства Хмельниччини спрямували майже 14 мільйонів гривень

опубліковано 24 березня 2020 о 11:05

З початку року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області впродовж двох місяців 2020 року перерахували до бюджетів усіх рівнів 13,6 мільйона гривень екологічного податку.
Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень до державного бюджету спрямовано 9,2 мільйона гривень екоподатку, до місцевих бюджетів краю надійшло понад 4,3 мільйона гривень екологічного податку.
Індикативне завдання виконано на 122 відсотки, таким чином бюджет додатково отримав 3 мільйони гривень..
Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є понад дві тисячі юридичних та фізичних осіб. Сплата екологічного податку такими суб‘єктами господарювання є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Відповідно ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із сегментів дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.
«Турбота про навколишнє середовище, відповідно належне фінансування заходів природоохоронного характеру з бюджету – показник рівня розвитку суспільства. Приємно, що платники Хмельниччини, розуміючи важливість екологічної безпеки, своєчасно та в повному обсязі спрямовують передбачені законом кошти до бюджетів. Саме сплачений екологічний податок – це основне джерело фінансування програм з охорони довкілля», - наголошує заступник начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.
Також нагадуємо, що порядок визначення об’єкта оподаткування, нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України.