Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома Хмельницькі податківці підтримали пропозиції міської влади щодо співпраці у форматі on-line

опубліковано 24 березня 2020 о 11:03

У нинішніх умовах Центр обслуговування платників податків ДПІ у місті Хмельницькому перетворився на дієвий майданчик віддаленої комунікації з платниками податків обласного центру. Щодня у телефонному режимі та через засоби Інтернет-контакту тут надають десятки консультацій та роз‘яснень стосовно ведення бізнесу в умовах карантину.
«Такий дистанційний формат співпраці з платниками податків забезпечує дотримання рекомендацій з профілактики розповсюдження коронавірусу COVID-19, а також підтримує інформаційно-роз‘яснювальну роботу на належному рівні. Оскільки здоров‘я і безпека платників податків – пріоритет діяльності податкової служби як соціально відповідального державного органу. По-друге, бізнес має працювати у правовому полі завдяки системному роз‘ясненню податкового законодавства», - зазначив начальник ДПІ у місті Хмельницькому Микола Ціхоцький.
Сьогодні тут наполегливо радять платникам утриматися від візиту до податкової служби без нагальної потреби. Особливо якщо проблему, з якою звертається підприємець можна вирішити дистанційно - on-line або поштою. А ще – у тренді інформування про Електронний кабінет, який ефективно працює на задоволення інформаційних та адміністративних потреб платників.
До речі, хмельницькі податківці підтримали пропозиції міської влади щодо співпраці у форматі on-line та переформатування діяльності бізнесу, які були оприлюднені у соціальних мережах.
Зокрема, бізнесменам обласного центру представники мерії пропонують починати переорієнтовувати свої методи виробництва і продажу продукції: «Не втрачайте час даремно. Пристосовуйтесь до нових реалій: переходьте з офлайну в онлайн (створюючи інтернет-магазини, надаючи можливі послуги онлайн); організовуйте адресну доставку товару; намагайтесь кооперуватись з іншими (наприклад, заклади ресторанного господарства з сервісами доставки); модифікуйте оплату праці (в межах законодавства); переводьте частину послуг на фріланс та працівників у віддалений доступ, шукайте нові цільові ніші, використовуйте велосипеди для доїзду на робочі місця (враховуючи обмеження в роботі громадського транспорту), будьте креативними та інноваційними; пристосовуйтесь до змін попиту (виробництво засобів гігієни); за умови вибору надавайте перевагу хмельницькому виробнику; підтримуйте один одного у складних ситуаціях».
До таких креативних пропозицій хмельницькі податківці додають ще одну важливу пораду: будьте відповідальними і свідомими у дотриманні санітарно-профілактичних заходів із протидії поширенню COVID-19!