Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Державній податковій службі Хмельниччини формат навчання обрали одним із методів протидії корупції

опубліковано 22 жовтня 2019 о 10:31

Представники відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області провели чергове економічне навчання працівників Головного управління з метою забезпечення суворого дотримання вимог чинного законодавства щодо запобігання корупції.
Головний державний ревізор-інспектор з питань запобігання та виявлення корупції Віталія Гарматюк у ході свого виступу зосередила особливий акцент на змінах, які відбулись в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» №140-ХІ від 02.10.2019 та наголосила, що вищезазначений Закон набуває чинності з 18.10.2019, крім змін до статтей 46 та 52 Закону України «Про запобігання корупції», які вводяться в дію 01.01.2020.
Спікер заходу звернула увагу присутніх на те, що саме відділ з питань запобігання та виявлення корупції є відповідальним та на нього покладені обов’язки щодо отримання інформації про корупційні прояви та реагування на такі повідомлення. Тому, на постійній основі, співробітниками даного відділу проводяться профілактично-роз’яснювальні, перевірочні заходи серед працівників податкової щодо запобігання та протидії корупції.
«Безумовно, найголовнішим трендом у питанні протидії корупційним проявам має стати досягнення нульової толерантності до корупції у колективі ДПС. Тобто необхідно передусім усувати передумови для виникнення корупційних правопорушень. Та водночас не менш важливим є й особисте ставлення кожного посадовця і кожного громадянина до цього ганебного соціального явища. Лише коли все суспільство буде нетерпимим до нього, його вдасться подолати», - прокоментував головний тренд роботи начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолій Томаля.