Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальний «круглий стіл» про наповнення місцевого бюджету відбувся у Чемерівцях

опубліковано 21 жовтня 2019 о 14:06

У Чемеровецькій селищній об‘єднаній територіальній громаді відбулось засідання «круглого столу», метою якого було налагодження співпраці між органами місцевого самоврядування та податковою службою з питань організації сплати громадянами податків до місцевого бюджету.
У засіданні взяли участь селищний голова Олександр Собань, начальники відділів земельних ресурсів, бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення, відділу фінансів селищної ради, начальник Волочиського управління Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолій Саланський, начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська, працівники інспекції.
Результатом засідання стало створення робочої групи з організації сплати громадянами податків, яка щомісячно аналізуватиме надходження до бюджету та напрацює пропозиції щодо усунення недоліків у процесі оподаткування.
«У фокусі нашої зустрічі було формування доходної частини бюджету об‘єднаної територіальної громади. Як відомо, доходи місцевих бюджетів виражають сферу економічних відносин суспільства, яка пов'язана з формуванням, розподілом та використанням фінансових ресурсів регіонального рівня і використовується місцевими органами влади для забезпечення поточних і перспективних завдань розвитку. І дуже добре, що у формуванні дохідної частини місцевого бюджету, сегментами якої є в першу чергу є податок на нерухоме майно, плата за землю, акцизний податок, податок на доходи фізичних осіб, братимуть участь представники громади. Це той рівень співпраці, який покликаний забезпечити реальний результат», - підбив підсумки зустрічі керівник Волочиського управління ДПС, депутат Хмельницької обласної ради Анатолій Саланський.