Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам про ліцензування операцій з пальним

опубліковано 09 жовтня 2019 о 11:13

Головне управління ДПС в Хмельницькій області звертає увагу суб‘єктів господарювання, що з 1 липня 2019 року їм у ході проведення (планують провадити) діяльності із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, згідно з положеннями Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 р. № 2628-VІІІ необхідно мати відповідні ліцензії.
Усі суб'єкти господарювання, які здійснюють виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним, зобов'язані придбати відповідну ліцензію.
Суб'єкти господарювання отримують ліцензії на право оптової торгівлі пальним і зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального відповідно, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним - одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб'єкта господарювання. Ліцензії видають на п'ять років.
Річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі пальним встановлено в розмірі:
за наявності в ліцензіата місць оптової торгівлі пальним - 5000 грн. за кожне таке місце;
за відсутності в ліцензіата місць оптової торгівлі пальним - 10000 грн.
Річна плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним становить 2000 грн. на кожне місце роздрібної торгівлі пальним.
Річна плата за ліцензію на право зберігання пального встановлюється в розмірі 780 грн.
Суб'єкт господарювання має право зберігати пальне без отримання ліцензії на право зберігання пального в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримані відповідні ліцензії.
Ліцензія на право зберігання пального не отримується на місця зберігання пального, що використовуються:
підприємствами, установами та організаціями, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;
суб'єктами господарювання для зберігання пального, яке споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.