Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У розпорядження громад Хмельниччини надійшло 4,8 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 09 жовтня 2019 о 11:05

За дев‘ять місяців поточного року у розпорядження місцевих громад Хмельницької області спрямовано 4,8 мільярда гривень податків та зборів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року це більше на 19 відсотків, або на 765 мільйон гривень.
Виконання завдання органів місцевого самоврядування забезпечено на рівні 106 відсотків. Додатково до індикативу місцеві бюджети отримали 265 мільйонів гривень.
Найбільшу питому вагу у місцевих бюджетах Хмельниччини становить податок на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 3,2 мільярда гривень. Темп росту ПДФО забезпечено на 121 відсоткову одиниці, що в абсолютній суму становить 571 мільйон гривень.
Наступним сегментом за вагою наповнення бюджетів громад краю стала сплата єдиного податку представниками малого бізнесу. Його рівень досяг позначки у 631 мільйон гривень, що перевищує минулорічний результат на 16 відсотків, або 88 мільйонів гривень.
Також з-поміж бюджетоформуючих податків - плата за землю, яку місцеві бюджети отримали у сумі 546 мільйонів гривень, що на 19 відсотки, або на 89 мільйонів гривень перевищує відповідний минулорічний результат.
«Спільні заходи, які провозить податкова служба у площині детінізації ринку праці та легалізації підприємницької діяльності забезпечують громадам краю додатковий фінансовий ресурс. Мова йде в першу чергу про, так звані, зарплатні податки та акцизний податок з роздрібного продажу. Важливо взяти до уваги й результати, отримані у ході проведення операції «Урожай-2019», яка покликана стимулювати сільгоспвиробників працювати прозоро і конкурентно, дбаючи про розвиток громади і її фінансове забезпечення», - розповів виконувач обов‘язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.