Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Хмельниччині відшкодування ПДВ з бюджету підприємствам-виробникам зросло на 160 мільйонів гривень

опубліковано 18 вересня 2019 о 12:10

З початку 2019 року підприємствам Хмельницької області, які забезпечують виробництво продукції з високим ступенем доданої вартості, відшкодовано з бюджету 672 мільйони гривень податку на додану вартість.
Примітно, що у порівнянні з минулорічним рівнем бюджетного відшкодування нинішній показник зріс на 167 мільйонів гривень.
Водночас протягом восьми місяців поточного року Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області проадміністровано сплату до державного бюджету податку на додану вартість у сумі понад 1,2 мільярда гривень. Таким чином забезпечено темп росту надходжень ПДВ на рівні 126 відсотків, що у грошовому виразі становить 251 мільйон гривень.
«Сьогодні завдяки застосуванню електронних сервісів повністю виключені маніпуляції з відшкодуванням податку на додану вартість, оскільки весь процес автоматичний та прозорий. ДПС ефективно упереджує формування, так званого схемного кредиту, захищаючи інтереси легального бізнесу та створюючи рівні конкурентні умови для розвитку сумлінного бізнесу Хмельниччини», - зауважив виконувач обов‘язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.
Зазначимо, що на Хмельниччині платниками податку на додану вартість зареєстровано 4714 , з них 4110 юридичних осіб та 604 фізичних осіб-підприємців. Примітно, що з початку року кількість платників ПДВ зросла більш як на сто суб‘єктів господарювання.