Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрі уваги - сумлінний платник податків

опубліковано 17 вересня 2019 о 17:15

Після обговорення законопроектів щодо внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг, яке відбулося у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, актуальна розмова продовжилась на регіональному рівні.

З одним із учасників засідання у Верховній Раді першим заступником голови регіональної ради підприємців Наталією Потаповою зустрівся виконувач обов‘язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.     

Розмова стосувалась базових принципів розвитку бізнесу, його діяльності у правовому полі та забезпечення у цьому процесі сервісного обслуговування підприємницької діяльності, яке є одним із пріоритетних напрямів новоствореної податкової служби.

Як підкреслив у цьому зв‘язку Валерій Коновальчук, на сьогодні у Хмельницькому за участю міської влади реалізується масштабний проект створення прозорого офісу обслуговування платників податків. За висновком фахівців, це має бути один з кращих в Україні податковий сервісний центр для регіонального бізнесу, що вкрай важливо на тлі розвитку територіальної громади і збільшення числа платників податків усіх категорій.

Загалом у ході робочої зустрічі обговорено питання детінізації економіки, протидії «сірому імпорту», удосконалення системи застосування реєстраторів розрахункових операцій, зокрема, виключення з обігу паперових носіїв, над чим уже декілька років поспіль працює один із відомих громадських активістів Хмельниччини Юрій Ярина.  

«Ми обговорили чимало актуальних питань стосовного зміни підходів та механізмів у взаємовідносинах платників податків та податкової служби. Для цього запланували провести «круглі столи» за участю податківців та бізнесу. Нам вкрай важливо зрозуміти, що ми маємо зробити, і анонсувати те, до чого прагнемо. Лише так можемо досягати реальних змін, в основі яких має стати сумлінний і свідомий платник податків», - зазначила на завершення розмови Наталія Потапова.

Сторони також обговорили принципи  та механізми формування громадської ради при ГУ ДПС в області, вплив громадськості на упередження корупційних проявів у системі контролюючих органів, формування кадрового потенціалу та участі представників інститутів громадянського суспільства у селекторних нарадах податкової служби.