Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Славутчина: податкові питання розглянуто на засіданні виконавчого комітету міської ради

опубліковано 23 липня 2024 о 13:21

Відбулось засідання виконавчого комітету Славутської міської ради за участі начальника Славутської державної податкової інспекції Володимира Яремчука.
Однією з важливих тем, які розглядались під час зустрічі є необхідність вчасного повідомлення громадян про зміну їхніх облікових даних за формою 5-ДР. За словами Володимира Яремчука, важливо, щоб платники своєчасно інформували податкові органи про будь-які зміни, щоб уникнути непорозумінь і можливих штрафних санкцій. 

Обговорено шляхи погашення боргів до бюджету, дотримання чинного законодавства щодо легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО при розрахунках за готівку та ін. 
Також посадовець поінформував про порядок нарахування і терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку.  

Звернуто увагу на право отримання податкової знижки, яку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року (практичну допомогу щодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в ЦОПі). 
Присутнім доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 
Володимир Яремчук вкотре зазначив про переваги спілкування з податковою службою в онлайн режимі за допомогою Електронного кабінету платника, мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua 

Учасники зустрічі домовились про оптимізацію шляхів співпраці, зокрема щодо погашення податкового боргу та роз’яснення громадянам важливості достовірності податкових адрес, сплати мінімального податкового зобов’язання, майнових податків та ін.