Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків отримали відповіді на запитання щодо оподаткування за допомогою телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 15 липня 2024 о 14:59

Днями начальник Старокостянтинівської державної податкової інспекції Сергій Дем’янюк відповів на запитання платників податків під час чергової «гарячої лінії».

Додзвонювачі ставили різні запитання щодо правильного застосування податкового законодавства. Найбільше питань було щодо пільг із сплати земельного податку; нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання громадянами, періоду та термінів подання уточнюючої податкової декларації з плати за землю; порядку отримання податкової знижки.

Сергій Дем’янюк зазначив, що найзручнішим способом проведення звірки по платежах до бюджету є використання «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова».

В ході спілкування з платниками надано консультацію про встановлення та використання застосунку «Моя податкова», роз’яснено про можливості в режимі реального часу дізнатися про наявність/відсутність податкового боргу, подати податкову декларацію на податкову знижку, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування податків.

На всі поставлені запитання в ході «гарячої лінії» начальник ДПІ надав кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства та закликав громадян своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори до бюджетів.