Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ізяславської ДПІ та представники ОТГ розглянули актуальні питання оподаткування

опубліковано 27 червня 2024 о 14:43

Начальник Ізяславської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олександра Семендяк на черговій зустрічі з представниками Ізяславської ОТГ обговорили надходження до місцевого бюджету та інші актуальні питання оподаткування. Зокрема, мова йшла про сплату майнових податків громадянами та скорочення податкових боргів платників податків.  

Керівник податкової інспекції також наголосила, що особливої уваги з боку і податківців, і керівників громад потребує контроль ринку праці. Зокрема, звернула увагу на важливості дотримання працедавцями норм трудового законодавства та належному оформленні працівників, офіційній виплаті заробітної плати та своєчасній сплаті податків із заробітної плати.  

Крім того, Олександра Семендяк нагадала присутнім, що до кінця року у громадян ще є можливість скористатися правом на податкову знижку. За її  словами, відшкодуванню підлягають сума коштів на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості навчання; проценти за користування іпотечним житловим кредитом, страхові платежі за договором довгострокового навчання; пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, сплата орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами.  

Для отримання податкової знижки платник податку має подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та копіями підтверджуючих документів до 31 грудня 2024 року. 

Олександра Семендяк зазначила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи зручно подати до контролюючих органів за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» та через Електронний кабінет. 

«Сьогодні важливим вектором податківців є ділова співпраця з місцевою владою та платниками податків і всебічна допомога у вирішенні питань ведення бізнесу. В умовах війни кожен має працювати на своєму фронті та робити свій вклад у забезпечення роботи економіки країни», - резюмувала зустріч керівник ДПІ.  

Посадовець нагадала, що у разі виникнення питань у бізнесу, рекомендовано звертатись на адресу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області km.ikc@tax.gov.ua.