Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старосинявські податківці ефективно комунікують з платниками податків

опубліковано 26 червня 2024 о 14:47

В Старосинявській ДПІ нещодавно відбулася зустріч з платниками податків щодо новацій податкового законодавства.

Начальник ДПІ Галина Гук ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві, нагадала про порядок застосування РРО/ПРРО, переваг використання електронних сервісів ДПС, обов’язковості легалізації трудових відносин, отриманні податкової знижки та наголосила на перевагах подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу Електронний кабінет платника. Також звернула увагу присутніх на можливості отримання відомостей про доходи в мобільному застосунку «Моя податкова». 

Посадовець акцентувала увагу платників податків на порядку сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), а саме: кому і коли необхідно платити МПЗ, хто нараховує МПЗ громадянам і як провести звірку.

Галина Гук зауважила, що платники земельного податку мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, для проведення звірки розміру площ та кількості земельних ділянок, земельних часток(паїв).

Керівник ДПІ зазначила, що платник податків в електронному кабінеті може отримати довідку про відсутність заборгованості з податкових платежів. Заява про надання такої довідки подається в електронній формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу через приватну частину Електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».