Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОП Летичівської ДПІ – адміністративні послуги, роз’яснення, практична допомога платникам 

опубліковано 26 квітня 2024 о 13:32

У ЦОПі Летичівської ДПІ керівник податкового органу Олена Савіцька та фахівці  надають кваліфіковані консультації платникам щодо питань оподаткування, сплати податків та податкових змін, а також різноманітні адміністративні послуги, проводять звірку стану розрахунків з бюджетом.    

Так, працівники ДПІ консультують щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО і видачі фіскальних чеків покупцям, оформлення трудових відносин та відповідальності за використання незадекларованої праці.    

Крім того, розповідають платникам і про обов’язок декларування інших доходів, отриманих минулоріч не від підприємницької діяльності  та право на податкову знижку з певних видів витрат. Податківці наголошують, що здійснити всі податкові процедури щодо реалізації податкових обов’язків чи прав можна за допомогою електронних сервісів від податкової служби, таких як Електронний кабінет чи мобільний застосунок «Моя податкова».    

Також суб’єктів господарювання консультують щодо написання заяви для отримання довідки про відсутність заборгованості з єдиного внеску; наголошують на важливості дотримання норм заповнення платіжних інструкцій для сплати платежів; зазначають щодо використання Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010), щодо отримання адміністративних послуг через запис до електронної черги, крім того, платники отримали практичну допомогу щодо створення ЕЦП через додаток Приват 24/7 та ін.