Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Соціальне партнерство: у Шепетівці відбулась робоча зустріч податківців із представниками місцевої влади

опубліковано 18 квітня 2024 о 16:07

Відбулась робоча зустріч податківців із представниками Шепетівської філії Хмельницького обласного центру зайнятості та фінансового управління Шепетівської міської територіальної громади.

Головні питання, які розглядались: легалізація найманої праці, створення нових робочих місць, сплата ПДФО, військового збору та ЄСВ, надання якісних адміністративних послуг ВПО, погашення платниками податкового боргу.

У ході зустрічі повідомлено про кампанію щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року. Зосереджено увагу на доходи громадян, які підлягають обов'язковому декларуванню, та наголошено про можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи з використанням електронних сервісів ДПС. Надано консультації щодо використання електронних сервісів ДПС, застосування РРО/ПРРО, нарахування мінімального податкового зобов'язання.

Обговорювались питання сплати майнових податків, проведення моніторингу суб'єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території міської громади і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб'єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції та не сплачують акцизний податок, легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, заходи з погашення податкового боргу із сумами до 3060грн., наявності ліцензій.

Валентина Ординська наголосила також, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».