Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старокостянтинівська ДПІ: про право на справедливу оплату праці

опубліковано 17 квітня 2024 о 12:04

На засіданні тимчасової комісії при Старокостянтинівській МТГ з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, підвищення рівня оплати праці, за участю начальника Старокостянтинівської ДПІ Сергія Дем’янюка було заслухано керівників, бухгалтерів підприємств і організацій, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального розміру.

«Оплата праці це один із найважливіших показників, що характеризує рівень економічного та соціального стану суспільства, поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів» – наголосив Сергій Дем’янюк.

В ході бесіди з’ясовано причини виплати заробітної плати на рівні та нижче мінімальної, наголошено на необхідності підвищення рівня заробітної плати до середньомісячного розміру по суб’єктах господарювання Хмельницької області, сплати ПДФО до бюджету, а також збереження та створення робочих місць в умовах воєнного стану. 

Наголошено на недопущенні виникнення податкового боргу, на завершенні деклараційної кампанії доходів громадян, отриманих в 2023 році, перевагах використання електронних сервісів ДПС України. 
Увагу платників звернуто на необхідність приведення у відповідність основного виду економічної діяльності, заявленого при реєстрації, фактичному виду діяльності, що здійснюється. Зазначено, що слід використовувати Національний класифікатор України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010), оскільки КВЕД ДК 009:2005 втратив чинність.