Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Чемеровецькій ДПІ платники дізнаються про особливості сплати податку на нерухомість

опубліковано 26 березня 2024 о 14:08

Начальник Чемеровецької державної податкової інспекції Валентина Гнатовська провела робочу зустріч з платниками податків.

Під час зустрічі вели мову про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, наголошено на обов’язковості офіційного працевлаштування та заробітної плати; щодо погашення податкового боргу по майнових податках, МПЗ, порядку подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, зазначено щодо отримання адміністративних послуг через запис до електронної черги, платники отримали практичну допомогу щодо створення ЕЦП через додаток Приват 24/7 та ін.  

Платникам, на їх запитання, було надано роз’яснення щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Зазначено, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир – 60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, - 180 кв. метрів. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.  

Начальник ДПІ розповіла про переваги спілкування з податковими органами в електронному форматі, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua