Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію заробітної плати та надходження ПДФО – під час комунікації з Волочиськими податківцями

опубліковано 14 лютого 2024 о 11:42

Працівники Волочиської державної податкової інспекції працюють у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення Волочиської міської ради. Метою комунікації з платниками є переконати роботодавців і працівників дотримуватись законодавчих норм і працювати в правовому полі, компенсувати втрати бюджету з надходження податку на доходи фізичних осіб. Громадянам наголошено, що лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% війського збору до бюджету.

Платникам також надаються розʼяснення про необхідність застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, своєчасності сплати податків та зборів. Проінформовано про початок деклараційноі кампаніі, зазначено про випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу. 

Податківці також повідомили про переваги використання електронних сервісів, про мобільний застосунок «Моя податкова», про дієвий вид комунікації - електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua