Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють славутським підприємцям та громадянам актуальні питання оподаткування

опубліковано 14 лютого 2024 о 09:12

Фахівці Славутської податкової інспекції проводять зустрічі та тренінги для підприємців та громадян з актуальних питань оподаткування.   

Нещодавно під час чергового тренінгу начальник ДПІ Володимир Яремчук розповів громадянам про декларування доходів за минулий рік та право на податкову знижку та наголосив на термінах подання декларації про майновий стан і доходи.  

Посадовець звернув увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи  за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та застосунку «Моя податкова».  Громадянам наголошено, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.   

Посадовець роз’яснив декларантам, що сервіс «Предзаповнення декларації про майновий стан і доходи» дає змогу автоматичному заповненню  звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.    

Громадянам, які мають право на отримання податкової знижки роз’яснено  як правильно  заповнити декларацію про майновий стан і доходи та відповідний додаток до неї та наголошено, що декларацію та підтверджуючі документи необхідно подати до  податкової служби до 31 грудня 2024 року.   

Крім того, працівники податкової інспекції розповідають присутнім про дотримання працедавцями вимог трудового законодавства, оподаткування благодійної допомоги, переваги подання звітності в електронному вигляді.

Учасники зустрічі обговорили також механізми співпраці щодо легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, щодо заходів з погашення податкового боргу, зокрема в сумі до 3060 грн., оподаткування благодійної допомоги, переваги подання звітності в електронному вигляді, застосування РРО/ПРРО, нарахування мінімального податкового зобов’язання та ін.

Повідомлено платників податків про те, що комунікаційна податкова платформа – є ефективним способом оперативного розгляду актуальних питань та сучасним форматом спілкування органів ДПС з платниками податків. На базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.

 

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення, розповсюджено було також  друковану продукцію інформаційного характеру.