Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воркшоп щодо легалізації трудових відносин з найманими працівниками та застосування РРО/ПРРО відбувся в Кам’янець-Подільському

опубліковано 16 листопада 2023 о 15:49

Працівники Кам’янець-Подільської ДПІ спільно з представниками відділу контролю за дотриманням законодавства про працю провели змістовну зустріч з директором ТМ Ванат – Ванатом Андрієм Петровичем щодо легалізації трудових відносин з найманими працівниками, а також застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) чи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), сплати податків до місцевого бюджету та проблемні питання самого підприємства у здійсненні підприємницької діяльності.

Керівнику підприємства наголошено, що офіційно оформлювати трудові відносини з виплатою легальної заробітної плати не менше мінімальної – це позитивний імідж роботодавця, репутація надійного партнера, стабільність, а також отримання прибутків. 

Податківці в свою чергу нагадали про внесені Законом України N3219 до Закону України 'Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг' застосування штрафних санкцій за порушення вимог цього Закону з 01.10.2023р. у разі не застосування РРО (ПРРО) при проведенні розрахунків із споживачами.

В свою чергу Андрій Петрович повідомив, що підприємство у своїй діяльності використовує найману працю 109 осіб, середній рівень заробітної плати більше 12,0 тис.грн. Протягом 2023р. підприємством сплачено до місцевого бюджету різних податків і зборів на загальну суму 1 868,2 тис. грн (єдиний податок, ПДФО, ПДФО з земельних паїв, екологічний податок, податок на нерухоме майно, орендна плата за землю).

Директор повідомив, що його підприємство одне в районі, яке виграло мікрогрант щодо кредитування бізнесу. Протягом 2022-2023 р.р. підприємство постійно допомагає Збройним силам України, волонтерам, бере на себе витрати на поховання загиблих Героїв щодо роздачі поминальних пакунків, допомагає ВПО у забезпеченні продуктами харчування та проживання в місті Кам’янці-Подільському.

Працівники відділу були вражені європейською технологічністю виробництва хліба, підприємство єдине в нашому краї, якому вдалося замкнути цикл виробництва, адже самі вирощують пшеницю, самі її молотять, печуть хліб і навіть продають у власному магазині на території підприємства, а також у торговельних точках міста. На високому рівні підприємство дотримується вимог охорони праці, всі працівники допускаються до роботи лише за наявності медичної книжки.

Керівник підприємства надав свої пропозиції щодо збільшення робочих місць та сплати податків, щоб вийти на ринки 20 міст партнерів Кам’янця – Подільського (країни Європи).

Тісна співпраця працівників відділу контролю за дотриманням законодавства про працю та органів ДПС з бізнесом має бути на постійній основі, так як від цього залежить розвиток нашої територіальної громади.

Світлана Масловська запросила платників приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податів з використанням платіжних систем.                            

Нагадала, що у разі виникнення питань у бізнесу, рекомендовано звертатись на адресу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області km.ikc@tax.gov.ua.