Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Славутські податківці розповідають про фіскалізацію розрахункових операцій та легалізацію трудових відносин

опубліковано 10 листопада 2023 о 14:30

Фахівці Славутської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області в складі робочої групи з інвентаризації закладів торгівлі та надання консультаційно-роз'яснювальної допомоги суб'єктам господарювання, що здійснюють діяльність на території Славутського міської територіальної громади провели обстеження торгових місць. 

Насамперед, податківець нагадала про обов’язковість фіскалізації готівкових операцій усіма суб’єктами господарювання, окрім спрощенців 1 групи, та повідомила, що Законом №3219-ІХ з 1 жовтня 2023 року відновилися застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання РРО/ПРРО. Також згаданим документом відновлена обов’язкова сплата єдиного податку для усіх СГ, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Окремо посадовець зупинилася на детальному роз’ясненні алгоритму встановлення ПРРО, та нагадала, що дане програмне забезпечення можна отримати в податковій службі безкоштовно. Також начальник інспекції інформувала про запровадження спрощеної форми фіскального чеку для реалізації певних видів товару – таке нововведення запроваджено з метою полегшення для підприємців обліку торгівлі.

Під час зустрічі посадовець звернула увагу на необхідності роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну плату не нижчу мінімального розміру.

Крім того фахівець ДПІ розповіла присутнім про можливості Електронного кабінету, а також про подання звітності в електронній формі. При цьому зауважила, для подання звітності через Електронний кабінет необхідно мати електронний цифровий підпис.

Також податківець наголосила на правильності заповнення платіжних документів. Нагадала, що працює Комунікаційна податкова платформа, за електронною адресою km.ikc@tax.gov.ua та мобільний застосунок «Моя податкова».