Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарахування та сплата мінімального податкового зобов’язання – головне питання робочої зустрічі у Шепетівці

опубліковано 26 вересня 2023 о 15:33

Питання щодо нарахування мінімального податкового зобов’язання було головним під час зустрічі податківців з працівниками Шепетівської МТГ, яка відбулась 26 вересня поточного року. 

Начальник Шепетівської ДПІ Валентина Ординська, ГДІ Шепетівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Олександр Васик  звернули увагу на питаннях обліку платників та об’єктів МПЗ; порядку нарахування МПЗ фізичним особам за 2022 рік; дотримання термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ.

Адже, як зазначив начальник фінансового управління Шепетівської МТГ Василь Дрищ, це на сьогодні один з важливих напрямків роботи, який дає можливість додаткових надходжень до місцевих бюджетів територіальних громад, а це ще один крок до Перемоги.

На зустрічі були також присутні начальник відділу економіки Олександр Гринь, начальник управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій, Наталія Мазурець, начальник відділу з питань регулювання земельних відносин Шепетівської МТГ. 

Очільниця Шепетівської ДПІ проінформувала, що у разі виявлення розбіжностей між наявним у власності майном та майном зазначеним в податкових повідомленнях – рішеннях громадяни можуть провести звірку в Центрі обслуговування платників, пред’явивши відповідні документи на право власності, оренди, купівлі-продажу майнових об’єктів тощо.   

На зустрічі також обговорено інші питання наповнення бюджету громади, сплати місцевих податків, застосування РРО/ПРРО,  детінізації найманої праці та підвищення рівня заробітної плати, порядку заповнення розрахункових документів, погашення податкового боргу, використання податкових сервісів.