Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритети: хмельницькі податківці провели комплексні інформаційно-роз’яснювальні заходи в ТРЦ обласного центру

опубліковано 26 вересня 2023 о 11:12

За участі начальника Хмельницької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ганни Завроцької та працівників податкової інспекції проведено ряд робочих зустрічей в ТРЦ «Оазис» із платниками податків.

Начальник ДПІ розповіла про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у зв’язку з прийняттям Закону України № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

«Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/», - наголосила Ганна Завроцька.

Зокрема, проінформовано платників щодо послідовності дій для реєстрації ПРРО. Суб’єкт господарювання повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

Ганна Завроцька наголосила на перевагах використання офіційно оформленої найманої праці, нагадала про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», терміни сплати бюджетних платежів, можливість отримання податкової знижки та недопущення росту податкового боргу. 

Податківець звернула увагу, що з нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.