Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з представниками Улашанівської сільської ради говорили про норми Закону України № 3219

опубліковано 22 вересня 2023 о 11:13

Під час зустрічі з начальником реєстраційного відділу - державним реєстратором виконавчого комітету Улашанівської сільської ради Олегом Коробчуком заступник начальника Славутської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Лариса Бондарчук розповіла про зміни для платників податків, що здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Наголосила, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі.

Лариса Бондарчук проінформувала присутніх про функціональні можливості безкоштовного програмного рішення ПРРО від податкової служби.

Посадовець пояснила, що ПРРО від ДПС можна встановити на пристрій, що працює на платформах WEB, Android, iOS та Windows. При цьому платники отримали консультації стосовно кожної з цих версій та допомогу податківців у  реєстрації ПРРО.

У податковій інспекції наголошують, що кожен суб'єкт господарювання може використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та потреб. Водночас програмне рішення від податкової служби є безкоштовним і простим у користуванні.