Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волочиські податківці розповідають про фіскалізацію розрахункових операцій та легалізацію трудових відносин

опубліковано 21 вересня 2023 о 16:26

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення Волочиської міської ради за участі працівників Волочиської ДПІ проінформовано платників податків про трудові відносини, зміни законодавства, внесених Законом № 3219 та надано консультації щодо роботи ПРРО.

Податківці  також нагадали про забезпечення використання електронних платіжних засобів, порядку ведення обліку товарних запасів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками, щодо електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету. 

Крім того, зауважили, що легалізація «тіньової» зайнятості та заробітної плати - це соціальна і економічна проблема сьогодення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники підпадають під ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин. 

Йшлося й про те, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. При цьому податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет. Норми щодо обов'язкового використання РРО або ПРРО не стосуються платників єдиного податку першої групи та суб'єктів господарювання, які не здійснюють розрахункових операцій. 

Фахівці нагадали, що з нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.