Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Ізяславської ДПІ обстежують об’єкти торгівлі та роз’яснюють особливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 12:23

Ізяславські податківці в складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення роз’яснюють платникам вимоги чинного податкового законодавства на місцях здійснення господарської діяльності з метою своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів та детінізації розрахунків в сфері торгівлі/послуг. 

Платники, зокрема, дізналися про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у зв’язку з прийняттям Закону України № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

Податківці наголошують на перевагах використання офіційно оформленої найманої праці; зазначають про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання електронних сервісів ДПС України, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання та ін.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області  діють комунікаційні податкові платформи. Кожне звернення, яке надходить на адресу платформ, максимально швидко опрацьовується та дається зворотній зв’язок заявнику. Радимо платникам податків, організаціям та асоціаціям, які представляють інтереси бізнесу, звертатися на комунікаційні податкові платформи  у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду. Звертайтесь за електронною адресою: km.ikc@tax.gov.ua