Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ярмолинецькій ДПІ триває інформування платників щодо законодавчих змін

опубліковано 11 вересня 2023 о 16:04

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська та працівники інспекції проводять роз’яснення актуальних питань застосування РРО/ПРРО та новацій Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX" Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану".

Світлана Павлюковська звернула увагу на особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, ознайомила суб’єктів господарювання з перевагами використання програмних РРО, ведення товарного обліку тощо. 

Також розповіла платникам про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 липня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України № 3219-IX. Разом з тим акцентувала увагу  учасників зустрічі на детінізацію розрахунків в сфері торгівлі. 

Також начальник ДПІ роз’яснила порядок реєстрації касової техніки та новітніх ПРРО в органах податкової служби та наголосила на перевагах використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС. Також надала вичерпну інформацію щодо переваг праці суб’єктів господарювання в правовому полі; зазначила щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року, про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування МПЗ.

Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/».
Звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. за допомогою сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua)».

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.